Обама доручив завадити посиленню ІДІЛ в Лівії та інших країнах

П'ятниця, 29 січня 2016, 14:02

Президент США Барак Обома доручив Раді національної безпеки США посилити зусилля у боротьбі з терористичною мережею "Ісламська держава" в Лівії та інших країнах, де діють ісламісти.

Про це повідомляє сайт Білого дому.

"Президент підкреслив, що США і надалі протистоятимуть ІДІЛ у будь-якій країні, де це необхідно. Відзначаючи, що філії  ІДІЛ та інші екстремісти намагаються знайти притулок в районах з обмеженим або поганим управлінням, президент доручив своїй команді національної безпеки продовжити зусилля щодо зміцнення керівництва і підтримки триваючих зусиль по боротьбі з тероризмом в Лівії та інших країнах, де ІДІЛ прагне забезпечити свою присутність", - йдеться у повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що США розглядають можливість початку нової військової кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Лівії.

Нагадаємо, лівійське місто Сирт вже певний час знаходиться під контролем бойовиків ІДІЛ. На початку грудня минулого року повідомлялося, що французькі військові літаки провели розвідку районів, які контролюються ІДІЛ.

В останні тижні бойовики ІДІЛ кілька разів намагалися захопити нафтові термінали в Лівії.

Як відомо, торгівля нафтою є одним з головних джерел прибутків "Ісламської держави", яка проголосила новий халіфат на території Іраку і поступово розширює свій вплив на інші країни Близького Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: