Італія готує військову операцію проти ІДІЛ у Лівії

П'ятниця, 26 лютого 2016, 11:37

Уряд Італії планує проведення на території Лівії спеціальної військової операції проти бойовиків ІДІЛ.

Про це повідомляє Corriere della Sera.

За інформацією видання, військова місія, ща має включати  патрулювання кораблями акваторії біля узбережжя Лівії, а також участь винищувачів Tornado, які базуються на авіабазі в Трапані (острів Сицилія), розпочнеться щойно відповідний запит надійде від лівійської влади.

Все буде залежати від результату формування уряду національної єдності Лівії, яке має відбутися у понеділок.

Італія завжди заявляла про готовність взяти на себе провідну роль у врегулюванні та забезпечення безпеки в Лівії. Проте до формування уряду будь-які припущення про "військове втручання" виключалися.

При цьому, за словами міністра оборони Італії, Роберти Пінетті, італійські "спеціальні сили достатньо підготовлені, щоб почати діяти, якщо в цьому буде необхідність". За її даними, в Лівії знаходиться до 8 тис. бойовиків ІДІЛ.

Наразі Італія готова вислати до Лівії 3000 солдат, які могли б бути забезпечити захист режимних об'єктів, таких як електростанції, нафтопромисли, трубопроводи, а також посольства, адміністративні будівлі, лікарні. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина може розмістити у Лівії військовий контингент для того, щоб запобігти формуванню так званої осі терору в Африці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.