Обама попередив РФ та Сирію про дотримання режиму припинення вогню

П'ятниця, 26 лютого 2016, 12:14

Президент США Барак Обама попередив Москву і Дамаск про необхідність дотримання режиму припинення вогню у Сирії і запевнив, що за цим буде "слідкувати весь світ".

Про це повідомляє AFP.

"Всі знають, що повинно статися. Всі сторони, які погодилися на угоду, мають припинити напади, включаючи повітряні бомбардування. Має бути наданий доступ для гуманітарної допомоги у регіони, які знаходяться в зоні бойових дій", - сказав Обама.

Президент США підкреслив, що багато чого буде залежати, чи зможе сирійський режим, Росія та їх союзники виконувати свої зобов'язання.

"Найближчі дні будуть вирішальними, і весь світ буде дивитися", - сказав він.

Обама додав, що він не має "будь-які ілюзій" про можливі підводні камені, але сказав, що припинення вогню може бути "потенційним кроком в справі припинення хаосу".

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки та Російська Федерація оприлюднили спільну заяву щодо припинення вогню в Сирії із 27 лютого.

Згідно із документом, усі збройні формування, які мають бажання долучитися до мирного процесу, повинні до 12:00 за місцевим часом 26 лютого подати відповідні звернення представникам США або Росії.

Уряд Сирії у вівторок заявив про свою готовність погодитися на припинення бойових дій, яке не розповсюджується на ІДІЛ та пов’язаний з Аль-Каїдою Фронт аль-Нусра.

Сирійська опозиція також заявила про готовність підтримати двотижневе перемирʼя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.