Росія завдаватиме авіаударів у Сирії і після перемир'я - Кремль

П'ятниця, 26 лютого 2016, 13:47

Повітряно-космічні сили (ПКС) Росії продовжуватимуть здійснювати авіаудари у Сирії і після оголошення перемир'я у цій країні.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє "РИА Новости".

"Безумовно, ПКС РФ продовжують операцію в Сирії. Операція ведеться на підтримку збройних сил цієї країни і спрямована вона проти терористичних організацій – "Ісламської держави", "Ан-Нусра" та інших, які зафіксовані у відповідному списку РБ ООН", - сказав Пєсков.

Він підкреслив, що навіть після набрання чинності перемир'я наступальні дії проти терористичних організацій припинятися не будуть і не плануються.

"Це одна з умов узгодженої президентами Росії і США ініціативи", - додав Пєсков. 

Угода про припинення бойових дій в Сирії має набути чинності сьогодні опівночі за місцевим часом.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки та Російська Федерація оприлюднили спільну заяву щодо припинення вогню в Сирії із 27 лютого.

Згідно із документом, усі збройні формування, які мають бажання долучитися до мирного процесу, повинні до 12:00 за місцевим часом 26 лютого подати відповідні звернення представникам США або Росії.

Уряд Сирії у вівторок заявив про свою готовність погодитися на припинення бойових дій, яке не розповсюджується на ІДІЛ та пов’язаний з Аль-Каїдою Фронт аль-Нусра.

Сирійська опозиція також заявила про готовність підтримати двотижневе перемирʼя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: