В Сирії почав діяти режим припинення військових дій

Субота, 27 лютого 2016, 09:45

Опівночі в суботу вступив у силу режим перемир’я у Сирії – бої зупинилися в більшості регіонів країни.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає агенція, якщо режим припинення вогню дотримуватиметься, це буде вперше, коли лідерам великих держав шляхом переговорів вдалося взяти паузу в громадянській війні.

Угода про перемир’я має забезпечити доступ гуманітарної допомоги до мирних жителів і уможливить відновлення мирних переговорів.

Моніторингова группа ООН повідомила про лише одне джерело вогню в Сирії після набуття чинносту угоди про перемир'я.

В ООН заявили, що очікують порушень режиму припинення вогню і закликали до стриманості у разі можливих спалахів бойових дій.

Дамаск і його союзник Росія, а також ряд повстанських груп, що борються проти них, заявили про згоду на припинення вогню.

Тимчасове перемир'я не розповсюджується "Ісламську державу" і фронт Нусра, пов'язаний з Аль-Каїдою. Сирійський уряд і РФ заявили, що не припинятимуть бойові дії проти них.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки та Російська Федерація оприлюднили спільну заяву щодо припинення вогню в Сирії із 27 лютого.

Згідно із документом, усі збройні формування, які мають бажання долучитися до мирного процесу, повинні до 12:00 за місцевим часом 26 лютого подати відповідні звернення представникам США або Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.