Британія виділить 1,6 млрд євро на біженців для Сирії і сусідніх країн

Четвер, 4 лютого 2016, 08:14

Британський уряд оголосив про надання допомоги у розмірі 1,2 млрд фунтів (1,6 млрд євро) в якості допомоги для зруйнованої війною Сирії та її сусідів для подолання гуманітарної кризи.

Про це на конференції донорів в Лондоні заявив премʼєр-міністр країни Девід Кемерон, пише AFP.

"Необхідно надати додаткові кошти для подолання цієї кризи (міграційної) і це необхідно зробити саме зараз," – сказав прем'єр-міністр Британії.

За його словами, гроші будуть виділені в першу чергу для фінансування освіти, створення робочих місць і гуманітарної допомоги для біженців в Сирії, Йорданії, Лівані і Туреччині.

Кошти у розмірі 1,6 мільярда євро, будуть витрачені протягом 2016 та 2020 років.

"Сотні тисяч людей ризикують своїми життями, перетинаючи Егейське море і Балкани, тому зараз саме час застосувати новий підхід до вирішення гуманітарної катастрофи в Сирії", - підкреслив Кемерон.

Видання нагадує також, що війна в Сирії змусила 4,6 млн сирійців залишити країну в пошуках притулку у сусідніх країнах: Йорданії, Лівані, Туреччині, Іраку та Єгипті.

Сотні тисяч сирійців виїхали в Європу, спричинивши найбільшу міграційну кризу з часів Другої Світової Війни.

Також варто додати, що на міжнародній конференції донорів її учасники зійшлися на думці, що для розвʼязання гуманітарної кризи, яка виникла на Близькому Сході, потрібно подвоїти розмір грошової допомоги, яка надається ООН.

Наразі ООН просить $8,4 млрд на допомогу Сирії та її сусідам, але поки що вдалося акумулювати лише 3,3 мільярда доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.