Британські медіа визнані найбільш "правими" і "упередженими" – опитування

Понеділок, 8 лютого 2016, 16:40

Британська преса розглядається як найбільш "права" і "упереджена" порівняно з медіа ще шести великих європейських країн.

Такими є дані опитування YouGov.

Так, соціологи опитали людей з семи великих європейських країн щодо того, як вони сприймають пресу у власних країнах – Великій Британії, Німеччині, Франції, Данії, Швеції, Фінляндії та Норвегії.

Зокрема, респондентів попросили оцінити висвітлення пресою власних країни 5 аспектів: здоров’я, злочинність, економіка, житло, імміграція/біженці.

В чотирьох з п’яти аспектів британці оцінили свою пресу як "праву", і лише фінська преса у висвітленні економічних питань була оцінена як "права".

32% британців вважають свої медіа збалансованими у висвітленні злочинності і лише 18% дотримуються такої ж думки щодо питань імміграції. В той же час 29% опитаних вважають, що британська преса крайньо "права" у висвітленні питань, пов’язаних з біженцями.

З крайньо правих позицій міграційні питання висвітлює і данська преса – так вважають 24% опитаних. У Франції та Фінляндії свою пресу як вкрай праву сприймають по 20% опитаних.

Опитування проводилося з 20 по 27 січня цього року, було опитано від 610 до 2041 дорослого в кожній з семи країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: