У Раді Європи закликали РФ негайно звільнити Савченко

Четвер, 10 березня 2016, 17:26

Голова Комітету Міністрів Ради Європи Даніель Мітов закликав Росію звільнити із в’язниці українську льотчицю Надію Савченко.

Про це йдеться у його заяві на сайті Ради Європи.

"Справа Надії Савченко неодноразово обговорювалася в Комітеті Міністрів. Комітет вже висловив свою стурбованість з приводу стану здоров'я Савченко і закликав російську владу негайно її звільнити з гуманітарних міркувань. Я глибоко стурбований повідомленнями, що стан її здоров’я різко погіршується", - йдеться у заяві.

Мітов підкреслив, що Савченко, як і будь-яка інша особа під російською юрисдикцією, має право на справедливий судовий розгляд та належні умови утримання.

"Я ще раз наполягаю на важливості для будь-якої держави-члена Ради Європи в повній мірі виконувати свої зобов'язання згідно з відповідними документами Ради Європи, зокрема Європейською конвенцією з прав людини", - зазначив він.

Як відомо, лідери ЄС Дональд Туск (президент Європейської ради), Жан-Клод Юнкер (голова Єврокомісії) і Мартін Шульц (президент Європарламенту) отримали лист-звернення про звільнення української льотчиці Надії Савченко, який підписали 36 тис. осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.