Засідання комісії НАЗК перенесли на 15:00, прогноз - оптимістичний

Середа, 16 березня 2016, 12:13

Засідання конкурсної комісії із обрання членів Національного агентства із запобігання корупції перенесли на 15:00, хоча спочатку воно планувалося сьогодні опівдні.

Про це повідомив один із членів комісії Андрій Марусов з Transparency International на своїй сторінці у Facebook.

"Засідання конкурсної комісії з НАЗК перенесли з 12:00 на 15:00…Все схоже на стару слов'янську традицію - приймати ключові рішення за п'ять хвилин до ешафота...якщо не помиляюся, о 17:50 у президента літак в Брюссель. Втім, на цей раз у мене з'явився оптимізм", - написав Марусов.

Як відомо, в ніч на вівторок голосування в комісії було вперше заблоковане через розбіжності її членів щодо можливості призначення кандидата від РПР Руслана Рябошапки.

У вівторок інший ключовий претендент Микола Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в агенції, якщо не підтримають Рябошапку. 

В середу вночі комісія з обрання членів НАЗК не змогла обрати жодного з членів цього органу, голоси не з’явилися навіть після термінових зустрічей з президентом Петром Порошенком та послом ЄС Яном Томбінським.

Зазначимо, що створення НАЗК лишається єдиною вимого для візової лібералізації з ЄС.

Президент Порошенко планував повідомити ЄС про дообрання мінімальної необхідної кількості (двох) членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя, що відбудеться 17 березня. 

Детальніше читайте у статті "Що відбувається з НАЗК та як розв'язати конфлікт, що блокує безвізовий режим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: