У Лівії звільнили двох громадян Італії, які були у полоні ІДІЛ

П'ятниця, 4 березня 2016, 13:14

У Лівії звільнені двоє італійських цивільних заручників, які знаходилися у полоні з липня минулого року. У четвер стало відомо, що двоє інших бранців були вбиті на півночі африканської держави.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела, близькі до справи.

Четверо заручників були співробітниками італійської будівельної компанії Bonatti. Їх захопили у липні минулого року біля нафтових сховищ, які належать нафтогазовому концерну Eni.

Джерела агентства повідомляють, що двоє звільнених чоловіків були в доброму здоров'ї і опинилися в руках місцевої поліції.

У четвер в МЗС Італії заявили, що двоє інших заручників, які були викрадені з ними недалеко від кордону із Тунісом, ймовірно, загинули в перестрілці недалеко від західного лівійського міста Сабрата.

Лівійські силовики атакували бойовиків "Ісламської держави" в Сабраті в середу. Прес-секретар сил пізніше сказав, що два італійця були вбиті ісламістами незадовго до штурму.

Італійські чиновники вважають, що італійців викрала злочинна банда, сподіваючись отримати викуп.

Як повідомлялося, уряд Італії планує проведення на території Лівії спеціальної військової операції проти бойовиків ІДІЛ.

Наразі Італія готова вислати до Лівії 3000 солдат, які могли б бути забезпечити захист режимних об'єктів, таких як електростанції, нафтопромисли, трубопроводи, а також посольства, адміністративні будівлі, лікарні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.