До Боснії прибув глава ЦРУ обговорити питання боротьби з тероризмом

П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:59

Директор американської розвідки Джон Бреннан прибув до Сараєва з неоголошеним візитом, щоб зустрітися з чиновниками, відповідальними за боротьбу з тероризмом.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на боснійських урядовців.

Головний прокурор і глава антитерористичної групи Боснії Горан Саліховіч повідомив, що візит став "великою честю" і що його група буде інформувати шефа ЦРУ про те, як вона координує свої зусилля у боротьбі із тероризмом.

Група складається з керівників низки установ, у тому числі поліції, прокуратури та прикордонної поліції.

За даними групи, 124 боснійці беруть учать у збройних конфліктах в інших країнах - чотири в Україні, а інші у Сирії та Іраку на боці угруповання "Ісламська держава".

Багато хто із цих бійців зараз хочуть повернутися на батьківщину і ведуть переговори з урядом про те, як це зробити. Вони знають, що їм загрожує тюремне ув'язнення у Боснії, але, якщо вони об'єднаються, вони отримають більш м'яке покарання.

Загалом 51 боснієць загинув у закордонних збройних конфліктах і 49 повернулися додому. Половина із них уже постали перед судами.

Боснійське законодавство передбачає тюремне ув'язнення терміном до 10 років для тих, хто вербує, фінансує або особисто бере участь у збройних конфліктах в інших країнах. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.