США вимагають від Німеччини активнішого стримування РФ – ЗМІ

Субота, 23 квітня 2016, 13:43

США вимагають від Німеччини більшої участі в стримуванні Росії в Європі.

Про це повідомляє німецький тижневик Spiegel з посиланням на внутрішній документ німецького уряду, передає Deutsche Welle.

Вашингтон, зокрема, наполягає на суттєвій участі Бундесверу в запланованому розміщенні ротованих підрозділів НАТО на східних кордонах альянсу.

США очікують передусім від Великої Британії та Німеччини, що ті відправлять солдатів та військову техніку до місць базування НАТО в країнах Балтії, Польщі та Румунії. Американський президент Барак Обама нібито вже заявив про це у Рада національної безпеки США.

Зазначається, що ці вимоги Обама має озвучити під час мінісаміту, який відбудеться в понеділок, 25 квітня, в Ганновері. У ньому планують взяти участь канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністри Британії Девід Кемерон та Італії Маттео Ренці, а також президент Франції Франсуа Олланд.

Німецький уряд, зазначає видання, тепер перебуває під тиском. До цього часу Берлін утримувався від таких планів, оскільки Бундесвер уже бере участь у формуванні нових сил швидкого реагування НАТО і зобов'язався це робити до 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: