Клімкін закликав голландців проголосувати за асоціацію

Середа, 6 квітня 2016, 12:01

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав громадян Нідерландів голосувати за Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Голос за асоціацію  - це голос за демократію, права людини в Україні і економічне співробітництво з Нідерландами", - написав він голландською.

Нагадаємо, згідно з останніми опитуваннями, 53-55% голландців проти асоціації, 43-45% проголосують "за".

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня 2015 року – після вступу в силу закону, який дозволив виносити на референдум міжнародні угоди.

Після цього в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Як стало відомо, ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС перенесли на прохання ініціаторів референдуму, щоб виключити можливі законодавчі протиріччя голосування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.