ЄС може ввести візи для американців і канадців – ЗМІ

Четвер, 7 квітня 2016, 14:33

Єврокомісія розглядає можливість введення візового режиму для громадян США і Канади.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в ЄС.

Єврокомісія обговорить це питання у наступний вівторок через те, що США та Канада відмовляються скасувати візи для громадян окремих країн ЄС.

Як зазначається, це обговорення буде проводитися всього за тиждень до візиту президента США Барака Обами до Європи і переговорів щодо торгівлі.

"Безумовно необхідне рішення щодо цього важливого питання. Але є реальна небезпека, що ЄС буде рухатися в напрямку візового режиму для цих двох держав", - зазначило джерело в ЄС.

Так, Вашингтон і Оттава вимагають візи від румунів і болгарів, чиї країни вступили в ЄС у 2007 році. Крім того, з безвізової схеми США, яку пропонують громадянам ЄС США, виключені хорвати, кіпріоти і поляки.

Як зазначається, візовий режим може поставити під загрозу укладення угоди щодо трансатлантичного торгового та інвестиційного партнерства (TTIP). Наразі для торгових переговорів між Вашингтоном і Брюсселем настав критичний момент, оскільки сторони вважають, що TTIP має більше шансів на проходження до закінчення президентського строку Обами у січні наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.