Чоловік, що напав з ножем на перехожих у ФРН, виявився психічно хворим

Вівторок, 10 травня 2016, 15:16

Пауль Х., що напав з ножем на чотирьох чоловік на вокзалі в місті Графінг під Мюнхеном, страждає психічним захворюванням.

Про це заявив 10 травня міністр внутрішніх справ федеральної землі Баварія Йоахім Херрманн, повідомляє Deutsche Welle.

Повідомляється, що нападник спостерігався у психіатра. 27-річний Пауль Х. зізнався у скоєнні злочину, сказав Херрманн. На місці злочину було знайдено наркотичну речовину.

Пауль Х. близько 5 ранку за місцевим часом напав з ножем спочатку на одного чоловіка в електричці, потім на вокзалі - другого. Після цього він атакував двох велосипедистів, один з яких розвозив газети. В результаті були поранені чотири людини, один з постраждалих пізніше помер. Повідомляється, що при нападі чоловік використовував десятисантиметровий кухонний ніж.

Під час нападу Пауль Х. кричав "Аллах акбар". Правоохоронці заявили про намір перевірити, чи є у злочині політичний мотив, однак за попередніми даними ісламістського підтексту в його діях не було. Крім того, за словами глави МВС Баварії, немає ніяких даних про те, що нападник є іммігрантом або вихідцем з родини мігрантів.

Пауль Х. є громадянином Німеччини, він зареєстрований у федеральній землі Гессен. За деякими даними, у чоловіка в рюкзаку було знайдено речі, що мають відношення до бундесверу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: