Міністр оборони Польщі звинуватив попередників у поганому стані війська

Понеділок, 16 травня 2016, 11:16

Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що його попередники на посаді винуваті у поганому стані війська країни.

Таким чином він відреагував на відкритий лист, підписаний шістьма колишніми міністрами оборони Польщі, передає Радіо "Польща".

Зокрема, в листі йдеться про те, що Мацеревич не може займати посаду голови Міноборони, оскільки він "дискредитує потенціал польської армії".

Мацеревич заявив, що екс-міністри винні у поганому стані польської армії, а їх дії назвав "політикою нахабства".

Він зазначив, що на совісті колишніх міністрів багато огріхів, а Януш Онишкевич (глава Міноборони у 1992-1993 рр. та у 1997-2000 рр.) зобов'язаний повернути 300 тисяч злотих (68 тисяч євро), які він отримав в якості радника міністра Томаша Сємоняка (глава Міноборони в 2011-2015 рр..).

 Мацеревич також підкреслив, що лист колишніх міністрів підтверджує, що в Польщі працювала група людей, метою яких було нанесення шкоди обороноздатності країни.

Чинний глава Міноборони нагадав, що в Польщі будуть присутні військові сили США, чого не вдавалося досягти протягом останніх 20 років.

Він звинуватив екс-голову Міноборони Радослава Сікорського (глава Міноборони у 2005-2007 рр., міністр закордонних справ 2007-2014 рр.) в тому, що він нібито робив все, щоб у Польщі не з'явилася американська база протиракетної оборони.

Мацеревич також спростував слова Томаша Сємоняка про те, що саме він почав переміщення підрозділів польської армії з заходу на схід. Чинний міністр підкреслив, що такі дії почалися лише восени 2015 року. 

Раніше повідомлялося, що, за словами прем'єр-міністра Польщі Беати Шидло, економічні втрати країни за 8 років правління попередніх урядових коаліцій становлять приблизно 340 млрд злотих, або $100 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.