Конституційний суд Македонії призупинив підготовку до виборів 5 червня

Середа, 18 травня 2016, 16:15

Всі дев'ять суддів Конституційного суду за Македонії в середу ухвалили, що рішення про розпуск парламенту було неконституційним, а це значить, що всі приготування до виборів 5 червня тепер повинні зупинитися.

Про це повідомляє видання Balkan Insight.

Прийняте у середу рішення носить тимчасовий характер, і суд, як очікується, досягне остаточного рішення на наступному тижні.

Однак це відкриває двері до прориву в глухому куті, в який зайшла політика Македонії, оскільки парламент тепер буде в змозі відновити роботу і, ймовірно, обговорить перенесення виборів.

Раніше в ЄС заявили, що наразі не бачать умов для проведення чесних дострокових виборів, які мають відбутися у Македонії 5 червня.

Зокрема, у якості кандидатів зареєструвалася лише одна з чотирьох великих політичних сил Македонії. Крім того, не було усунуто проблеми зі списками виборців, не забезпечено незалежність медіа і не проведено розслідування випадків залякування виборців, через що опозиція вирішила бойкотувати вибори.

Слід зазначити, що дострокові вибори у Македонії були спочатку призначені на 24 квітня, однак через незабезпечення необхідних умов були перенесені на 5 червня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.