Польща посилила антитерористичне законодавство

Субота, 11 червня 2016, 12:33

Польський Сейм ухвалив антитерористичний закон, який має підвищити ефективність дій спецслужб у разі загрози терактів.

Про це повідомляє Польське радіо.

За запропонований законопроект проголосували 249 депутатів, проти виступили 173.

Положення закону встановлюють рівні терористичної загрози, під час запровадження яких повноваження спецслужб будуть значно збільшуватися.

Так, новий закон дає право можливість за рішенням суду затримувати підозрілих осіб терміном до 14 днів. На сьогодні затримання затримання можливе лише на 48 годин (якщо протягом наступних 24 годин не буде розглянуто заяву про арешт, затриманий має бути звільнений). Відтак, тепер спецслужби  матимуть 14 днів для того, щоб предʼявити звинувачення.

Окрім того, новий закон довзоляє проводити обшуки і затримання підозрілих осіб цілодобово (нараіз лише в період з 6 ранку до 22 вечора).

Також новий закон наділяє МВС правом негайно депортувати іноземців, які є загрозою для країни. Особа, яку депортують може оскаржити це рішення в суді, однак, так чи інакше він буде зобов'язаний перебувати за межами Польщі.

Зігдно нового закону у Польщі запроваджується обов'язкова реєстрація телефонних карток передоплати та швидкий доступ до особистих даних громадян через Агентство внутрішньої безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.