Україна продовжить безмитний експорт пшениці до ЄС, хоча квота вичерпана

П'ятниця, 3 червня 2016, 09:08

Україна використала квоту на продаж пшениці до ЄС, але безмитний експорт триватиме і надалі.

Про це на свій сторінці у Facebook повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

У своєму повідомленні вона відзначила переваги, які отримала Україна від ЗВТ з ЄС.

Так, Микольська наголосила на тому, що не дивлячись на те, "… що обсяг річної квоти в рамках ПВЗВТ у розмірі 950 тисяч тон є використаним …це не означає, що наш експорт збіжжя пшениці до ЄС зупиняється".

"Поставки будуть продовжені як в рамках глобальної квоти ЄС на зернові, так і поза квотами", – додала торговий представник України.

Микольська відзначила, що за оновленими даними  Гендиректорату ЄК Агрі у поточному маркетинговому році Україна є найбільшим імпортером пшениці до ЄС.

"Вже ввезено 1,637 млн тон, або 49% від загального обсягу імпорту до ЄС, за цим показником ми випередили США, Канаду та РФ разом узятих", – резюмувала Микольська.

Раніше повідомлялося, що у 2015 році, більша частина квот на експорт до ЄС сільсько-господарської продукції, які Україна отримала в рамках режиму вільної торгівлі залишилася не заповненою.

Нагадаємо також, за підсумками січня-березня 2016 року Україна збільшила експорт продовольчих товарів і напоїв до ЄС на 31%, до $569,6 млн, порівняно з аналогічним періодом 2015 р.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: