Помер колишній президент Сербської Країни Горан Хаджич

Середа, 13 липня 2016, 12:19

Колишній президент Сербської Країни Горан Хаджич помер після тривалої хвороби у місті Нові-Сад.

Про це повідомляє B92.

"Після важкої хвороби сьогодні помер Горан Хаджич, колишній  президент Республіки Сербська Країна", – цитує видання повідомлення  клінічного центру Воєводіни.

"Хаджич помер в реанімації після 20 годинної боротьби за його життя, у віці 58 років", – розповів агентству співрозмовник з сербської радикальної партії в Белграді.

Як відомо, у 2004 році відносно політика почався військовий трибунал. Міжнародний трибунал по колишній Югославії звинуватив Хаджича у військових злочинах і злочинах проти людяності, зокрема, у вбивстві хорватів та інших осіб не сербської національності.

Хаджич був арештований через сім років після початку розслідування проти нього. Проте у 2014 році судові слухання щодо Хаджича припинилися. Він був випущений для лікування. Цього року суд в Гаазі припинив слухання проти Хаджича на невизначений термін у зв’язку з важким станом його здоров’я.

Нагадаємо, Республіка Сербська Країна існувала з 1991 по 1995 роки на території Хорватії. Хаджич очолював невизнану сербську державу з 1992 по 1994 роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: