Єврокомісар Ган сподівається, що Грузія отримає безвізовий у жовтні

Четвер, 14 липня 2016, 11:17

Процес надання безвізового режиму з ЄС для Грузії має завершитися у жовтні 2016 року.

Таку думку висловив комісар Європейського Союзу з питань політики сусідства та розширення Йоганнес Ган, повідомляє "Грузия-online".

"Єврокомісар висловив надію, що процес візової лібералізації для Грузії обов'язково завершиться в жовтні поточного року", – йдеться у повідомленні видання.

Про це Йоганнес Хан заявив під час міжнародної конференції "Європейський шлях Грузії - стабільність, розвиток, різноманіття", що відбувається у Батумі.

"Грузія виконала всі вимоги, необхідні для отримання візової лібералізації. Це сталося завдяки успішним реформам, які провів уряд Грузії. Я з нетерпінням чекаю того дня, коли громадяни Грузії без віз зможуть відправитися в ЄС. Я сподіваюся, що цей процес обов'язково завершиться в жовтні поточного року", – заявив Йоганнес Ган.

Нагадаємо, раніше комітет закордонних справ Європарламенту визнав, що ЄС повинен лібералізувати візовий режим для громадян Грузії, так як країна виконала всі вимоги.

Водночас ЗМІ повідомляли, що в Європарламенті до жовтня не планується обговорення питання візової лібералізації для Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.