У Німеччині засудили умовно чотирьох футбольних фанатів з РФ

П'ятниця, 29 липня 2016, 13:29

У Німеччині пройшов судовий процес над п'ятьма російськими футбольними хуліганами, що побили іспанських туристів неподалік Кельнського собору.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Один з обвинувачених отримав 12 місяців умовно, троє - за 10 місяців.

П'ятий росіянин в суді заявив, що встиг лише побачити бійку, але участі в ній не брав, і буде окремо доводити це в суді 17 серпня.

Суд зазначив, що російські футбольні хулігани вп'ятьох діяли проти двох. "Сподіваюся, вони найближчим часом повернуться в Росію", - заявив суддя.

На лаві підсудних Кельнського земельного суду за звинуваченням у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, порушенні громадського порядку та опорі поліції виявилися два кухарі, менеджер, фінансовий аналітик і викладач математики. У залі суду вони закривали обличчя. Від останнього слова обвинувачені відмовилися.

У чотирьох з п'яти підсудних у момент затримання в крові було виявлено від 0,42 до 0,92 проміле алкоголю, у п'ятого - нуль, його тестували пізніше всіх.

В середині червня неподалік від головного залізничного вокзалу Кельна п'ятеро громадян РФ напали на трьох іспанських туристів - двох чоловіків і жінку, які роздавали наклейки антифашистського змісту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.