НАТО зможе захистити країни Балтії від загрози з РФ - Вершбоу

П'ятниця, 8 липня 2016, 08:03

НАТО здатне ефективно захистити країни Балтійського регіону і посилення присутності альянсу тільки зміцнить оборону східного флангу.

Про це заявив заступник генсека НАТО Александр Вершбоу під час форуму "Security beyond defense" у Варшаві, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Рішення, яке ми приймемо на саміті у Варшаві, зробить стримування там більш ефективним. Там будуть розміщені дієздатні мультинаціональні батальйони", - сказав Вершбоу.

"Я сподіваюсь, що РФ навіть не буде думати про напад, тому що вони знають, що навіть якийсь гібридний напад означатиме застосування сили до всього альянсу", - додав заступник генсека НАТО.

Раніше командувач збройними силами США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес заявляв, що НАТО не буде в змозі захистити країни Балтії в разі нападу Росії.

Як повідомлялося, вже на початку 2017 року можливе розгортання чотирьох багатонаціональних батальйонів НАТО у країнах Балтії та Польщі.

На саміті НАТО також буде прийнято рішення про посилення присутності в чорноморському регіоні і розміщення бригади в Румунії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.