ЄС хоче знати, чи готова Туреччина до нового зближення – Ган

П'ятниця, 16 вересня 2016, 13:12

ЄС пропонує Туреччині продовжувати переговори з поглиблення економічних зв’язків – це має стати "лакмусовим папірцем" справжніх планів країни.

Про це під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив еврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоганес Ган, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Наші пропозиція все ще зберігають силу. Замість політичних суперечок ми пропонуємо повернутися до економіки – обновити нову економічну угоду, як планувалося. Це один із заходів, що є на шляху Туреччини до членства у ЄС. Саме тому готовність Туреччини до цих кроків має стати "лакмусовим папірцем", що покаже справжні наміри країни", - заявив Ган.

На додаткове запитання ведучого, чи ЄС пропонує Туреччини пришвидшити вступ, Ган відповів, що пропонує продовжити виконання тих заходів, що включені у план вступу Туреччини до ЄС.

"ЄС має певні зобов’язання й ми не відмовляємося від них. Саме це ми чекаємо й від Туреччини – якщо вони зберігають свій курс незмінним", - відповів Ган.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.