Туреччина розчарована відсутністю розуміння з боку ЄС – віце-прем’єр

П'ятниця, 16 вересня 2016, 12:56

Туреччина розчарована ставленням Європейського Союзу до останніх подій у країні, яке стало результатами небажання розібратися у їхніх причинах.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це під час своєї промови під час щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив віце-прем’єр-міністр Туреччини Мехмет Шімшек.

"Чому ЄС не побачив, що у Туреччині було врятовано демократію? Невже вони не бачили, як під час заколоту діяв народ? На жаль, ЄС часто не хотів це бачити– заявив він.

"Усі, хто приїжджав до Туреччини та намагався розібратися у ситуації, змінював свою позицію. Ми хочемо небагато – просто приділити нам увагу", – додав він.

Таке ставлення з боку ЄС Туреччина відчуває вже багато років. Саме це, на думку Шімшека, й забезпечило нинішній курс країни.

"Порівняйте заяви Ердогана десять років тому та зараз! Тоді ці промови можна порівняти із нинішніми українськими – ми прагнули Європи та були зачаровані нею", –  пояснив він.

"Президент Порошенко каже, що Україні потрібні не гроші, не зброя, а насамперед розуміння з боку ЄС. Це теж, чого прагнули ми, але так і не отримали", – резюмував Мехмет Шімшек.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз продовжить співпрацю з Туреччиною у питаннях запровадження безвізового режиму для турецьких громадян і покращення функціонування митного союзу між двома сторонами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.