ЄС не визнає виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму

Понеділок, 19 вересня 2016, 20:07

Європейський Союз не визнає виборів до Держдуми Росії в анексованому Криму.

Про це йдеться у заяві речника Зовнішньої дипломатичної служби ЄС.

"Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і, отже, не визнає проведення виборів на Кримському півострові", – йдеться у заяві.

Місія зі спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ не здійснювала будь-якої діяльності на незаконно анексованих територіях Криму і Севастополя.

"Участь дипломатів країн-членів ЄС в діяльності по спостереженню в рамках спостережної місії ОБСЄ/БДІПЛ також обмежується визнаною територією Російської Федерації, до якої не входить територія незаконно анексованого Криму", – додається у заяві.

"Європейський Союз, як і раніше непохитний у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України", – наголошується в документі.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ не визнає російських виборів у Криму.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України оголосило рішення про невизнання повноважень більшості депутатів Державної думи РФ, обраних 18 вересня.

В МЗС пояснили, що в результаті проведення таких виборів легітимність втратили не лише 4 "депутати Держдуми", обрані в Криму за мажоритарною системою, але також всі депутати, обрані за партійним списками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.