Британія не визнає виборів до Держдуми РФ в Криму

Вівторок, 20 вересня 2016, 12:11

Велика Британія не визнає законність виборів до Держдуми Росії в окупованому Криму.

Про це йдеться у заяві на сайті британського МЗС.

"ОБСЄ не стежила за ходом голосування в Криму. Велика Британія не визнає легітимність виборів в Держдуму в Криму. Анексія Криму Росією в березні 2014 року була незаконною і нелегітимною, і залишається такою донині", - йдеться у заяві.

Британське МЗС також висловило занепокоєність з приводу свободи громадянського суспільства в Росії після доповіді ОБСЄ щодо виборів до Держдуми РФ.

"Ми вітаємо доповідь ОБСЄ щодо проведення виборів Державної думи РФ. У доповіді робиться висновок, що, хоча "Центральна виборча комісія РФ провела вибори прозоро", демократичні зобов'язання як і раніше не дотримуються і були численні процесуальні порушення", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України оголосило рішення про невизнання повноважень більшості депутатів Державної думи РФ, обраних 18 вересня.

В МЗС пояснили, що в результаті проведення таких виборів легітимність втратили не лише 4 "депутати Держдуми", обрані в Криму за мажоритарною системою, але також всі депутати, обрані за партійним списками.

Європейський Союз заявив, що не визнає виборів до Держдуми Росії в анексованому Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: