Прем’єр Баварії вимагає від Меркель зосередитися на внутрішній політиці

Вівторок, 6 вересня 2016, 15:09

Прем’єр Баварії та голова однієї з партій правлячої коалції (ХСС) Хорст Зеєгофер розкритикував політику канцлера Ангели Меркель (ХДС) і закликав її зосередитися на внутрішній політиці.

В своєму інтерв’ю для видання Süddeutsche Zeitung він наголосив на тому, що майбутнє правлячої коаліції ХСС/ХДС наразі під загрозою.

За його словами німці розчаровані політикою нинішнього канцлера. Тому, Зеєгофер закликає Меркель змінити курс і зосередитися на найважливіших питаннях внутрішньої політики, щодо яких потрібне корегування.

Серед таких питань прем’єр Баварії в першу відзначив питання оподаткування, внутрішньої безпеки, мігрантів та пенсій.

На думку Зеєгофера "провальний" результат виборів у землі Мекленбург-Померанія, де партія ХДС набрала лише 19% ставить під загрозу майбутнє коаліції ХДС/ХСС під загрозу.  

"Ситуація для коаліції дуже небезпечна, адже люди хочуть не такої політики від Берліну", – відзначив він.

При цьому на думку Зеєгофера, політика щодо мігрантів "це лише тільки один аспект, адже проблема набагато глибше".

На його переконання урядова політика зараз перебуває у "системній кризі".

Відтак, Зеєгофер вимагає від ХДС: "нам потрібне чітке роз’яснення політики уряду щодо податкової політики, внутрішньої безпеки, пенсій та імміграції. Уряд має знайти роз’яснення по цим питанням не пізніше, ніж за вересень, жовтень".

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель взяла на себе відповідальність за те, що її партія - Християнсько-демократичний союз (ХДС) - поступилася на місцевих виборах правопопулістам з партії Альтерантива для Німеччини (АдН).

Раніше повідомлялося, що менше половини німців задоволені роботою Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.