Уповноважений уряду ФРН застерігає США та РФ від військового зіткнення у Сирії

Понеділок, 17 жовтня 2016, 11:24

Уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з Росією та країнами Східної Європи Гернот Ерлер застерігає США і Росію від можливої військового зіткнення в Сирії. 

Про це повідомляє Deutsche Welle

 "Ми спостерігаємо глибоку відчуженість між Росією і Заходом, і вона стає дедалі небезпечнішою", - заявив німецький політик.

У США, вказав Ерлер, на даний момент ведуться серйозні дискусії про можливість прямого військового втручання в сирійський конфлікт.

У Росії підписано закон про безстрокове розміщення військово-космічних сил на території Сирії.

"Абсолютно зрозуміло, що це означає. Ми більше не можемо виключати військових зіткнень між Сполученими Штатами і Російською Федерацією", - вказав політик.

Кремль, за його словами, діє дедалі більш непередбачувано. Росія не рахується ні з ким і проводить стратегію, спрямовану на конфронтацію, заявив Ерлер.

Нагадаємо, сьогодні напередодні зустрічі глав МЗС країн ЄС у Люксембурзі міністр закордонних справ Великої Британії Боріс Джонсон заявив, що вирішення ситуації в Алеппо та сирійського конфлікту загалом залежить від бажання режиму Башара Асада та російського уряду, який його підтримує.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: