73% росіян підтримують бомбардування Алеппо авіацією РФ – опитування

Понеділок, 17 жовтня 2016, 13:36

73% росіян вважають необґрунтованою критику дій російських військових в Алеппо і пов'язують її з намаганням послабити Росію.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки.

Лише 6% опитаних вважають критику виправданою. Серед молоді від 18 до 24 років критиків більше (13%), ніж серед старших вікових груп (4% у віці від 35 до 60 і старше).

32% росіян підтримали нинішню політику російської влади в питанні участі в сирійському конфлікті. 21% заявили, що дії потрібно "пригальмувати" або вибрати обережну позицію. 14% респондентів виступають за те, щоб РФ відмовилася від участі в сирійському конфлікті.

Більше половини росіян (53%) важко назвати наслідки, до яких можуть призвести дії РФ в Сирії. 27% відзначають негативні наслідки, в тому числі загрозу війни з США і напругу в стосунках із Заходом.

Кожен десятий (11%) вважає, що наслідки можуть бути позитивними – зокрема, Росія може зміцнити своє становище у світі, поліпшити обороноздатність.

Опитування було проведено 8-9 жовтня в 130 населених пунктах в 46 регіонах Росії. Обсяг вибірки 1600 чоловік, похибка не перевищує 3,5%.

Як повідомлялося, Велика Британія і США розглядають можливість введення додаткових санкцій проти сирійського президента Башара Аль-Асада та його прибічників через їхні дії у війні в Сирії.

Нагадаємо, минулого тижня внаслідок поновлення ударів авіації Асада та РФ по контрольованих повстанцями районах сирійського міста Алеппо загинули 145 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.