Україна отримає безвіз до 24 листопада - Порошенко

Понеділок, 24 жовтня 2016, 09:49

Президент Петро Порошенко переконаний, що до проведення Саміту "Україна-ЄС" у Брюсселі 24 листопада ЄС запровадить безвізовий режим.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляється на сайті глави держави.

"Я впевнений в тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом.

Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати до якої дати - це відбудеться до 24 листопада. Бо 24 листопада відбудеться Саміт Україна-ЄС, і ми домовились, що на цей Саміт документи будуть готові", - заявив він.

За словами Порошенко, Україна заручилася підтримкою більшості політичних сил у Європарламенті.

"Ми маємо абсолютну більшість в Європарламенті щодо ратифікації Угоди про безвізовий режим", - сказав президент.

Нагадаємо, брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомив, що Рада ЄС та Європарламент приймуть рішення щодо механізму призупинення безвізового режиму, який є головною перепоною для скасування віз для України та Грузії, на початку листопада.

Як повідомлялося, затвердження безвізового режиму Україна-ЄС не внесено до порядку денного майбутньої сесії Європарламенту, яка відбудеться у Страсбурзі 24-27 жовтня.

Водночас у Раді ЄС запевняють, що не висуватимуть до України додаткових вимог для скасування віз. Очікується, що візи скасують одночасно з Грузією. Це має статися після схвалення механізму призупинення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.