Лідер президентської гонки Молдови обіцяє референдум по асоціації з ЄС

Середа, 26 жовтня 2016, 10:08

Фаворит і найбільш ймовірний переможець президентських виборів в Молдові соціаліст Ігор Додон, відомий своєю проросійською риторикою, вважає, що питання доцільності угоди про Асоціацію с ЄС має бути  розглянуто на референдумі.

Про це він заявив в інтервʼю російському виданню "КоммерсантЪ".

За словами Додона, більша частина Молдови налаштована скептично щодо євроінтеграції країни і хоче зближення з Росією. 

"У нас і передвиборна кампанія йшла під гаслом "Молдова може бути сильніше разом з Росією", - наголосив лідер соціалістів Молдови.

"Партія соціалістів від цього не відмовлялася, у програмі партії записано, що вона за денонсацію угоди про асоціацію Молдови з ЄС та вступ до Євразійського економічного союзу", – додав він.

Втім, оскільки, за словами Додона, за молдовським законодавством у президента немає повноважень денонсувати угоду про асоціацію, то він "забезпечить проведення національного референдуму щодо геополітичного вектору".

Окрім того, Додон заявив про те, що "доб'ється дострокових парламентських виборів, і якщо на них партія соціалістів візьме більшість, то вона свою програму реалізує (йдеться про денонсацію Угоди про асоціацію з ЄС)".

Додон також додав, що не боїться скасування безвізового режиму з ЄС для громадян Молдови у разі денонсації Угоди про асоціацію з ЄС.

Раніше повідомлялося, що лідер президентської гонки Молдови, голова Партії соціалістів Ігор Додон напередодні виборів, що відбудуться 30 жовтня, заявив, що Крим належить Російській Федерації.

Детальніше про перебіг передвиборчих перегонів та про можливі наслідки виборів президента Молдови читайте в статті на ЄвроПравді: Лівий крен Молдови. Чи можливо зупинити друга Путіна на шляху до президентства

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.