Рада ЄС почне триалог щодо безвізу Грузії, останній етап перед схваленням

Понеділок, 3 жовтня 2016, 10:40

Цього тижня Рада ЄС, швидше за все, схвалить початок міжінституційного діалогу щодо надання безвізового режим для Грузії.

Про це на своїй сторінці у Twitter написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

"Ймовірно, що "зелене світло" початку переговорам Ради ЄС, Європарламенту про візову лібералізацію для Грузії буде у середу", – написав він.

Проте, за словами Йозвяка, переговори навряд чи розпочнуться, допоки не буде домовленостей з Європарламентом щодо так званого механізму призупинення безвізу.

"Але переговорний процес не почнеться, допоки не буде домовленостей з Європарламентом щодо "механізму призупинення", наступна зустріч з цього питання відбудеться в четвер", – додав він.

Нагадаємо, 5 вересня комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ (LIBE) проголосував за внесення Грузії до переліку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Тепер рішення комітету мають затвердити на пленарному засіданні Європарламенту, і, на завершення, має відбутися його схвалення Радою ЄС.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що питання безвізового режиму для Грузії, разом з питання безвізу для Косова, має бути розглянуте на засіданні Ради ЄС з питань юстиції 11 жовтня.

Очікується, що на цьому ж засіданні буде розглянуто надання безвізу і для України.

Нагадаємо, раніше брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк заявив, що дипломати ЄС очікують, що Україна та Грузія отримають безвізовий режим з ЄС з 1 січня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.