Клімкін і Ган обговорять ситуацію з наданням Україні безвізового режиму

Середа, 16 листопада 2016, 13:20

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував обговорення в середу строків прийняття безвізового режиму з комісаром Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і переговорів із розширення Йоганнесом Ганом.

Про це він сказав після засідання Кабінету Міністрів у середу, відповідаючи на запитання про можливі терміни прийняття рішення щодо безвізового режиму для українців, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні ввечері у мене буде зустріч з комісаром Єврокомісії Йоханнесом Ганом. Будемо обговорювати, як це може виглядати... Ми в дуже тісному контакті щодо питання безвізового режиму", - заявив Клімкін.

Він вкотре наголосив, що Україна виконала всі необхідні зобов'язання в рамках надання безвізового режиму.

"Думаю, Європарламент проголосує це швидко", - додав глава МЗС.

"У мене є надія, що Комітет постійних представників наступного тижня розгляне це питання (призупинення дії безвізового режиму - ред.), зараз це розглядається країнами-членами ЄС... У нас є запевнення від пана Шульца (президент Європарламенту Мартін Шульц – ред): щойно буде рішення із механізму реагування на міграційні ризики, рішення щодо України буде проголосовано дуже швидко", - зазначив Клімкін.

Раніше глава Європарламенту Мартін Шульц заявив, що ЄП готовий до скасування візового режиму для українців для того, аби підтримати реформи та подальший економічний розвиток України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.