Британські євроскептики витратили на Brexit майже €500 тис. з фондів ЄС - ЗМІ

Четвер, 17 листопада 2016, 20:42

Британську Партію незалежності Сполученого Королівства (United Kingdom Independence Party, UKIP) звинувачують у використанні майже півмільйона євро, які надійшли з фондів ЄС, на виборчу агітацію та агітаційну кампанію за вихід Британії з Євросоюзу.

Про це пише The Telegraph.

"Партія відомого британського євроскептика Найджела Фаража минулого року використала €450 000 (£ 386 961) європейських платників податків, йдеться у звіті Європарламенту, який потрапив до ЗМІ", – йдеться у повідомленні.

Гроші йшли через європейський Альянс за пряму демократію, до якого входить UKIP. Керівництво цієї політичної групи вже заявило, що будуть оскаржувати звіт у Європейському суді.

Якщо бюро Європейське парламенту доведе і відстоїть свою позицію на засіданні Європарламенту в понеділок, UKIP буде змушена повернути майже платити майже £150 000.

У доповіді, зокрема, йдеться про те, UKIP використовувала гроші ЄС, щоб запустити свою агітаційну кампанію за вихід Великої Британії з ЄС.

"Таким чином опитування в деяких округах  можуть розглядатися як частина фінансування кампанії з референдуму по Brexit, що порушує статтю про заборону фінансування кампанії референдуму", – цитує видання витяг зі звіту.

Раніше повідомлялося, що депутат Європарламенту Девід Коберн від британської євроскептичної партії UKIP висловився на підтримку російського пропагандистського каналу Russia Today, рахунки якого були заморожені у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: