Глава МВС Австрії закликав заборонити розповсюдження Корану на вулицях

Субота, 19 листопада 2016, 12:38

Міністр внутрішніх справ Австрії Себастьян Курц закликав до негайного заборони ісламських фундаменталістів, які розповсюджують Коран на вулицях австрійських міст.

Про це повідомляє The Local.

За словами Курца, необхідно внести зміни до закону, щоб покінчити із "салафістською кампанією - вираженням політичного Ісламу, який ми більше не можемо терпіти".

Раніше на цьому тижні німецька влада провела масштабні рейди, обшукавши більше 200 квартир, що належать членам німецької салафістської групи, що називає себе "Істинна релігія".

В останні роки "Істинна релігія" стала відома в Німеччині, коли роздавала на вулицях Коран під гаслом "Читай!". Пізніше робити це на вулицях їм заборонили.

 

Вважається, що організація вже перебудувалася, створивши нову групу під назвою "Ми любимо пророка Мухаммеда".

Група також активно працює в Австрії і встановлює стенди в пішохідних зонах з білою скатертиною та книгами. За кожним столом в основному молоді чоловіки, як правило, в традиційному ісламському одязі, з банером із написом "Lies" (німецькою – читай).

Групи, що беруть участь у поширенні Корану, існують у Відні, Граці, Зальцбурзі та Інсбруці. Австрія вже заборонили закордонне фінансування мусульманських груп, мечетей та імамів.

Міста в Швейцарії тепер також розглядають можливість введення заборони на радикальні салафітські групи, що поширюють Коран.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.