У Кишиневі знову протестували проти результатів президентських виборів

Фото
Неділя, 20 листопада 2016, 16:53

На головній площі столиці Молдови Кишинева відбулася чергова акція протесту проти результатів останніх президентських виборів, перемогу на яких здобув проросійський політик Ігор Додон.

Про це повідомляє NewMaker.

В акції організованій неурядовою організацією Тinerii Moldovei, взяли участь кілька сотень людей.

"Протестувальники вимагали скасування результатів другого туру президентських виборів, "третього туру" виборів, відставки голови ЦВК Аліни Руссу, голови МЗС Андрія Галбура, і також інших осіб, причетних до порушень у другому турі виборів президента", – йдеться у повідомленні.

Фото Agora 

Видання повідомляє, що маніфестанти стояли з плакатами "Додон не мій президент", "Хочемо третій тур", "Геть Додона", з прапорами Молдови, ЄС та Румунії.

Зрештою, мітинг завершився закликом знову вийти на акцію протесту біля Палацу республіки, аби зірвати інавгурацію обраного президента Ігоря Додона, "якщо Конституційний суд визнає результати цих вкрадених виборів дійсними".

Нагадаємо, 13 листопада у Молдові відбувся другий тур президентських виборів. За результатами підрахунку всіх голосів на виборах президента Молдови перемогу здобув лідер Соціалістичної партії Ігор Додон.

Відзначимо, що основний конкурент Додона, лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду заявила, що збирає підписи під онлайн-петицією про оголошення результатів виборів президента Молдови недійсними.

Варто також додати, що новообраний президент Молдови Ігор Додон розкритикував асоціацію Молдови з ЄС і виступив за партнерство з Росією.

Детальніше про результати останніх президентських виборів у Молдові читайте в статті на ЄвроПравді "Перемога з присмаком розколу: що чекає на Молдову з проросійським президентом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.