Ердоган назвав Німеччину "притулком для терористів"

Четвер, 3 листопада 2016, 14:02

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Німеччина стала "притулком для терористів" і за це її "засудить історія".

Про це повідомляє Reuters.

"Ердоган заявив у четвер, що Німеччина стала "притулком для терористів" і за це її "засудить історія", звинувативши ФРН у нездатності видати прихильників священнослужителя Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує у спробі організувати  державний переворот", – йдеться у повідомленні.

За словами Ердогана, Німеччина вже давно приховує бойовиків Робітничої партії Курдистану (РПК), що визнана терористичною організацією.

"У нас немає ніяких очікувань від Німеччини, але історія вас засудить за пособництво тероризму... Німеччина стала важливим притулком для терористів", – сказав Ердоган.

 "Ми стурбовані тим, що Німеччина, яка захищає РПК і Революційну народно-визвольну партію/Фронт протягом років, стала задвірками терористичної організації Гюлена", – наголосив президент Туреччини.

Раніше повідомлялося, що в Туреччині за підозрою у зв'язках з організацією проповідника Фетхуллаха Гюлена арештовані вже близько 35 тис. осіб. 

Нагадаємо, невдала спроба перевороту в Туреччині відбулася в ніч на 16 липня. Тоді загинуло більше 200 людей.

Турецька влада звинуватила у підготовці та організації перевороту організацію "Паралельна держава" Фетхуллаха Гюлена (FETO).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.