Міністр юстиції Туреччини відвідає США, щоб обговорити екстрадицію Гюлена

Понеділок, 10 жовтня 2016, 15:10

Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг здійснить 26-27 жовтня візит до США, щоб обговорити питання про екстрадицію опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту. 

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Туреччина перевіряє близько півмільйона цифрових документів, вилучених в ході розслідування щодо перевороту 15 липня.

Як заявив міністр юстиції, дане розслідування не залишить сумнівів, що переворот був здійснений під керівництвом Гюлена.

За словами Боздага, який зустрінеться з генпрокурором США Лореттою Лінч 26-27 жовтня, у Вашингтоні поки не відреагували на прохання Туреччини про тимчасовий арешт Гюлена, хоча досьє було надіслано ще 10 вересня.

"Є близько 500 тисяч цифрових документів: записи з комп'ютерів, флеш-накопичувачів, записи з смартфона, записи камер, а також незліченна кількість письмових документів, які були вилучені в ході операції (щодо Гюлена). Я знаю, що буде знайдено багато відповідей на запитання після того, як всі ці документи будуть проаналізовані та оцінені", - сказав міністр юстиції.

Нагадаємо, у Туреччині нещодавно заявили, що опозиційний мусульманський проповідник Фетхуллах Гюлен, який звинувачується в організації спроби державного перевороту, шукає шляхи втечі з США через ймовірність екстрадиції.

Відомо, що Гюлен живе в добровільному вигнанні у США.

Турецька влада звинувачує його у веденні тривалої кампанії з метою повалення уряду країни через незаконний доступ до державних установ, зокрема військових, поліції і судових органів, створивши мережу, яку називають "паралельною державою".

Опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен обіцяв повернутися до Туреччини, якщо міжнародне розслідування доведе його вину.

Міністерство юстиції Туреччини направило США запит з вимогою заарештувати лідера руху FETÖ Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.