РФ і Вірменія підписали угоду про об'єднане угруповання військ

Середа, 30 листопада 2016, 16:17

Міністерства оборони РФ і Вірменії підписали угоду про створення об'єднаного угруповання військ двох країн.

Про це повідомляє ТАСС.

За словами глави військового відомства Вірменії Вігена Саргсяна, до складу угруповання увійдуть 102-а російська військова база на території Вірменії та підрозділи Збройних сил Вірменії.

Раніше президент РФ Володимир Путін доручив підписати проект угоди з Вірменією про об'єднане угруповання військ двох країн в Кавказькому регіоні.

Передбачається, що військове угруповання буде прикривати сухопутні кордони Росії і Вірменії і працюватиме в рамках Організації Договору про колективну безпеку.

Згідно із проектом, для управління угрупованням створюється об'єднане командування, командувач якої призначається на посаду і звільняється від неї верховним головнокомандувачем Збройних сил Вірменії за погодженням з верховним головнокомандувачем Збройних сил РФ.

У мирний час командувач підпорядковується начальнику генштабу Вірменії, в період безпосередньої загрози агресії і у воєнний час - залежно від ситуації командувачу військами Південного військового округу російської армії або начальнику генштабу РФ за рішенням верховних головнокомандуючих двох Збройних сил двох країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.