Спалення у Польщі українського прапора, скоріш за все, провокація – Клімкін

Вівторок, 13 грудня 2016, 18:20

Інцидент зі спаленням українського прапора у Варшаві під час ходи з нагоди 98-ої річниці незалежності Польщі ретельно розслідується польською стороною, проте, вже є підстави вважати це провокацією.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми дуже пильно за цим стежимо, з точки зору ставлення до українців у суспільстві, що важливо не стільки на політичному, а більш побутовому рівні. Зараз ми якогось загрозливого сплеску не бачимо. Навіть нашумілий випадок зі спаленням українського прапора поляки зараз ретельно розслідують і станом на сьогодні ми схильні вважати, що це була свідома провокація - це було зроблено просто перед камерою, дуже показово, з конкретною метою організувати провокацію ", – сказав Клімкін в інтерв'ю агентству.

Нагадаємо, 11 листопада у Польщі на марші націоналістів з нагоди 98-ї річниці незалежності країни невідомі спалили український прапор.

Представники канцелярії президента Польщі і уряду РП заявили, що відповідальність за спалення українського прапора під час "Маршу Незалежності" минулої п'ятниці у Варшаві мають нести його організатори.

14 листопада МЗС Польщі підтвердило отримання дипломатичної ноти з боку України через спалення українського прапора польськими націоналістами 11 листопада.

Відзначимо, що через декілька днів після інциденту в польській поліції вже встигли заявити, що націоналісти палили прапор не України, а Сілезької автономії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.