ФРН перестане платити допомогу мігрантам, які мешкають в країні менше 5 років

П'ятниця, 2 грудня 2016, 12:24

Жителі країн ЄС, що перебралися до Німеччини, але не знайшли роботу, зможуть у майбутньому претендувати на отримання соціальної допомоги лише після п'яти років життя в ФРН.

Відповідні зміни в закон пізно ввечері 1 грудня прийняв бундестаг, повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, це означає, що іноземці не зможуть звертатися за отриманням соціальної допомоги на час пошуку роботи в Німеччині. Захід спрямований на те, щоб перешкодити приїзду в країну мігрантів, яких приваблює високий рівень німецької соціальної допомоги.

В якості обґрунтування вказується, що претендувати на отримання соціальної допомоги у ФРН можуть лише ті, хто в Німеччині живе, працює і сплачує податки та внески. Ті ж, хто не працював у Німеччині та потребує державної підтримки, повинні звертатися за допомогою до соціальних служб своїх країн.

До закінчення п'ятирічного строку громадяни ЄС можуть претендувати на отримання соціальної підтримки максимально на термін в один місяць, що дозволить їм повернутися на батьківщину.

Зміни в закон, внесені урядом Німеччини, стали відповіддю на рішення Федерального суду з соціальних питань, який у 2015 році вирішив, що громадяни країн ЄС можуть претендувати на отримання соціальних допомог, проживаючи в ФРН більше шести місяців. Документ, прийнятий бундестагом, ще повинен отримати підтримку в бундесраті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.