Омелян сподівається на підписання "відкритого неба" у 2017 році

Вівторок, 20 грудня 2016, 14:27

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховує на підписання угоди про спільний авіапростір з ЄС у 2017 році.

Про  це він сказав в ході брифінгу в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Мною було прийнято рішення особисто провести консультації з Мадридом і Лондоном для того щоб чітко внести меседжі з боку України, що цей договір давно вже переріс технічний формат і перейшов у формат політичний. Як і безвіз, питання відкритого неба між Україною і ЄС дуже гостре. Приємно, що обидві столиці з розумінням ставляться до цієї ситуації", - сказав Омелян.

Він підкреслив, що офіційно Лондон погодився відновити переговори з Іспанією про те, яким чином знайти взаємовигідну формулу підписання угоди між Україною та ЄС і правильно прописати позицію Гібралтару для того, щоб жодна із сторін не відчувала себе незахищеною і не поступилася своїми національними інтересами.

"Ця інформація була озвучена мною в Єврокомісії, і, я сподіваюся, що ми зможемо найближчим часом прийти до спільного компромісу, і щоб у 2017 році ця угода була підписана", - сказав міністр.

Раніше повідомлялося, підписання угоди про "відкрите небо" очікувалося ще в червні 2015 року, але відтоді не було жодного прогресу.

Нагадаємо, що угода між Україною та Європейським союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: