Штайнмаєр привітав нову угоду про перемир'я на Донбасі

Четвер, 22 грудня 2016, 18:58

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр привітав досягнення угоди про припинення вогню на лінії зіткнення на Сході України починаючи з 24 грудня, про що було домовлено під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську напередодні, 21 грудня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Штайнмаєра, ця угода є "важливим знаком" напередодні свят, що наближаються, особливо враховуючи ескалацію насильства, яка спостерігалась протягом останнього часу, зокрема, у районі Дебальцевого.

"Люди, які живуть у районах, що страждають від конфлікту, із припиненням вогню перед новорічними святами, яке має розпочатись опівночі 24 грудня, отримають незначне полегшення гуманітарної ситуації, яка на початку зими є особливо важкою", - зазначив Штайнмаєр.

За його словами, наступними кроками ворогуючих сторін на Донбасі має бути швидке відведення сил та важкого озброєння та надання безперешкодного доступу спостерігачам Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) до усіх районів зони конфлікту. Також міністр закликав сторони до кінця 2016 року здійснити обмін полоненими, насамперед тих із них, хто має проблеми зі здоров'ям.

Нагадаємо, 21 грудня Тристороння контактна група прийняла заяву про необхідність всеосяжного та безстрокового припинення вогню напередодні новорічних свят, починаючи з 24 грудня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.