ІДІЛ випустила відео спалення живцем двох турецьких військових – ЗМІ

П'ятниця, 23 грудня 2016, 09:25

Терористичне угруповання "Ісламська держава" випустила відео, на якому спалюють живцем нібито двох захоплених у полон турецьких солдатів.

Про це повідомляє AFP.

Агенція відзначає, що відео спалення турецьких військових з’явилося після того, як Анкара пообіцяла боротися з "терором" в Сирії у відповідь на смерть16 турецьких військовослужбовців, які загинули в бою з терористами ІДІЛ на території Сирії в рамках операції "Щит Євфрату".

"19-хвилинне відео, на якому можна побачити, як двох вдягнених у військову уніформу чоловіків витягують з клітки, зв'язують і підпалюють, розміщене на джихадистських веб-сайтах, як заявляє ІДІЛ, відзняте у провінції Алеппо", – йдеться у повідомленні.

Голос за кадром, який говорить турецькою, критикує президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і закликає до знищення Туреччини.

Відзначимо, що, за інформацією телеканалу Al Jazeera, який посилається на турецький ресурс Turkey Blocks, після появи цього  відео в інтернеті Туреччина заблокувала доступ до Twitter, YouTube і Facebook.

Раніше повідомлялося, що Туреччина заявила про знищення 138 бойовиків ІДІЛ за добу в Сирії у боях за місто Ель-Баб, при цьому втрати турецької армії за останню добу боїв становили, за уточненими даними, 16 військових вбитими.

Як відомо, антитерористична операція "Щит Євфрату" триває на півночі Сирії з 24 серпня за підтримки ЗС Туреччини.

В рамках операції поставлені цілі очистити прикордонні райони Туреччини від терористів, забезпечити доставку гуманітарної допомоги і надати підтримку міжнародній місії по боротьбі з "Ісламською державою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.