ЄС виділив 270 млн євро на школи для сирійських біженців у Туреччині

П'ятниця, 23 грудня 2016, 13:39

Єврокомісія підписала контракти на суму 270 млн євро на будівництво і оснащення шкіл для сирійських дітей-біженців, що перебувають зараз у  Туреччині.

Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

"В рамках цих контрактів, будуть збудовані та повністю оснащені близько 100 шкіл для понад 70 000 сирійських дітей-біженців, в першу чергу, в південних і південно-східних провінціях Туреччини", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі ЄК наголосили, що фінансування ЄС допоможе міністерству національної освіти Туреччини в управлінні освітньої інфраструктури.

"За договорами, укладеними сьогодні на суму 270 млн євро, ми сприятимемо подальшому покращенню освітньої інфраструктури на місцях, що дозволить отримати освіту більш ніж 70 тис. сирійських дітей-біженців", – так прокоментував подію Йоганнес Ган, єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню сказав.

"Ми з нетерпінням чекаємо підписання додаткових угод у таких областях, як охорона здоров'я, соціально-економічна підтримка та комунальна інфраструктура в найближчому майбутньому, щоб дати дітям біженців і їх сім'ям перспективу", – додав він.

Нагадаємо, влітку цього року ЄС узгодив новий пакет допомоги на суму більше ніж в €200 млн на підтримку біженців з Сирії для Туреччини, Йорданії і Лівану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.