Балканські країни незаконно депортують мігрантів - УВКБ ООН

Понеділок, 26 грудня 2016, 18:47

У країнах уздовж так званого Балканського маршруту, через який мігранти прагнуть потрапити в Західну Європу,  значно побільшало випадків незаконної депортації біженців, які мають право на отримання притулку.

Про це заявили в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), повідомляє AFP.

Лише упродовж листопада видворили близько тисячі шукачів притулку з Близького Сходу, Азії та Африки. Ці цифри стосуються лише країн уздовж "балканського маршруту" й це "більше, ніж раніше", заявила речниця представництва УВКБ ООН у Сербії Мір'яна Міленковська.

Неурядові організації та активісти також застерігають щодо зростання числа законно зареєстрованих мігрантів, яких "нелегально депортували" з Сербії до Болгарії та Македонії.

На даний момент в Сербії перебувають близько 7 тисяч мігрантів. Більшість з них розміщені в 13 офіційних центрах прийому біженців, у той час коли близько тисячі сплять просто неба в Белграді.

"Вони всі повернулися в Белград і розповіли нам одну і ту ж історію: їх будили о 4 ранку, саджали в поліцейський фургон і відвезилив поле посеред лісу на кордоні з Македонією", - сказала Міленковська.

Сотні тисяч мігрантів скористалися  Балканським маршрутом, через Македонію та Сербії, Хорватію та Угорщину, намагаючись потрапити в Західну Європу з Греції, перш ніж він був значною мірою закритий у березні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.