В РФ заявили про припинення військових дій в Алеппо для евакуації цивільних

Четвер, 8 грудня 2016, 21:03

В РФ заявили, що сирійська урядова армія припинила бойові дії в східному Алеппо для виведення з міста колони мирних жителів.

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, передає ТАСС.

"Сьогодні активні бойові дії сирійської армії в східному Алеппо припинені, тому що здійснюється чергова і найбільша за весь цей час операція з виведення мирних жителів, які хочуть вийти. У колоні близько 8 тисяч осіб. Це колосальна операція, і маршрут у неї (колони - Ред.) протяжністю п'ять кілометрів", - заявив Лавров.

Повідомляється, що Лавров та державний секретар США Джон Керрі досягли за підсумками двох зустрічей і телефонної розмови домовленості про проведення в Женеві 10 грудня зустрічі військових експертів і дипломатів для остаточного врегулювання проблеми східного Алеппо. 

Нагадаємо, в ООН закликали США та Росію погодити план евакуації зі східного Алеппо та заявили, що тисячам осіб загрожує "масове знищення".

Раніше повідомлялося, що лідери шести країн закликали до негайного припинення вогню в сирійському місті Алеппо, засудивши РФ та Іран за підтримку режиму президента Сирії Башара Асада, та пригрозили розглянути додаткові обмежувальні заходи за підтримку дій сирійського уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.