Єврокомісія планує надати Молдові 100 млн євро макрофінансової допомоги

П'ятниця, 13 січня 2017, 16:22

Європейська комісія сьогодні задовольнила клопотання Республіки Молдова, запропонувавши їй програму макрофінансової допомоги програми у розмірі 100 млн євро.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Прес-служба ЄК повідомляє, що запропоновані кошти мають допомогти Молдові задовольнити свої короткострокові потреби у фінансуванні.

"До 40 млн євро МЗС буде надано у вигляді грантів і до 60 млн євро у вигляді середньострокових позик на вигідних умовах", – йдеться у прес-релізі Єврокомісії.

Нова допомога буде надаватися трьома траншами в 2017 і 2018 роках.

"Ця допомога допоможе країні задовольнити свої нагальні потреби у фінансуванні і стабілізувати економіку. У той же час, ми впевнені, що умови фінансування будуть сприяти поліпшенню економічного управління країною та стимулюватимуть життєво важливі реформи", – так прокоментував виділення коштів віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Рішення про виділення коштів має бути схвалене Європейським парламентом і Європейською радою, після ухвалення відповідного рішення фінансова допомога буде доповненням нової програми МВФ, яка була прийнята 7 листопада 2016 року.

Варто додати, що раніше Республіка Молдова вже успішно освоїла 90 млн євро фіндопомоги у вигляді грантів, проект був реалізований у 2010-2012 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.