До Литви прибула перша група військових Бундесверу для батальйону НАТО

Середа, 25 січня 2017, 07:54

У вівторок, 24 січня ввечері в аеропорту Вільнюса приземлився літак з першою групою німецьких військових для батальйону НАТО, розміщеного на території Литви.

Про це повідомляє Delfi.

Повідомляється, що цим рейсом прибуло 12 офіцерів, включаючи командирів батальйонів.

"Мої солдати і я дуже раді прибути до Литви і розпочати діяльність в рамках сил стримування разом з партнерами партнерів", - сказав журналістам в аеропорту Вільнюса командир батальйону підполковник Крістоф Хубер.

Німецькій військові спочатку відправилися до посольства Німеччини у Литві, пізніше мають прибути до місця розташування батальйону в Рукле.

Німецькі військові мають координувати прибуття інших підрозділів з Німеччини.

За інформацією Deutsche Welle, до кінця лютого з Німеччини до Литви мають прибути 450 військових та велика кількість техніки.

Раніше того ж дня до Литви прибули перші військові з Бельгії.

"Бельгійські солдати прибули в аеропорт Паланги і поромом до Клайпеди" – повідомив прес-секретар литовського Міноборони.

Близько 30 віськових з Бельгії прибули літаком, до Клайпеди прибули ще більше сотні разом з військовою технікою.

Загалом батальйон НАТО у Литві буде налічувати близько 1200 військовослужбовців. В основному це будуть німецькі і бельгійські, а також військові з Норвегії, Нідерландів, Люксембургу, Хорватії і Франції. Планується, що батальйон буде розгорнуто до кінця лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: